Ameliyatsız Estetik Türleri
Opr. Dr. Ahmet AYDIN
page-title-bg

Ameliyatsız Estetik Uygulamaları

Ameliyatsız Estetik Uygulamaları


Ameliyatsız Estetik Uygulamaları


BOTULİNUM TOKSİN UYGULAMASI     


aBotulinum toksini, clostridium botulinum bakterilerinden elde edilen saflaştırılmış bir maddedir. Botulinum toksini enjeksiyonları, enjekte edildiği kasa sinir sinyallerini bloke eder böylece kas kasılamaz. Sonuç olarak istenmeyen yüz kırışıklıkları veya görünümü azalmaktadır. Yaygın olarak bilinen botulinum toksin A tipi enjeksiyon türleri arasında Botox® , Dysport® , Xeomin® ve Jeuveau® bulunur .

Botulinum toksininin bazen hastalar tarafından "Botoks" olarak anılan kozmetik formu, yüzdeki ince çizgileri ve kırışıklıkları geçici olarak azaltan veya ortadan kaldıran bir enjeksiyondur.

En sık tedavi edilen alanlar kaş çatma çizgileri, alın kırışıklıkları, göz kenarlarındaki kaz ayaklarıdır. Ayrıca koltuk altları, avuç içleri ve ayak tabanlarında oluşan aşırı terlemenin tedavisinde botox uygulamaları sıklıkla kullanılır.

Botulinum toksin enjeksiyonu yapan kişinin tedaviyi optimize etmek için doğru noktaları anlaması ve tam olarak belirlemesi hayati önem taşır.

Uygulama öncesinde lokal anestezik kremlerle uygulama bölgesi uyuşturulur ardından botulinum toksini enjekte etmek için çok ince bir iğne kullanılır. Belirli kaslar dikkatli bir şekilde seçilerek, doğal yüz ifadesi korunarak yalnızca kırışıklığa neden olan kaslar zayıflatılır. Uygulama sonrasında soğuk kompresler ile ağrı ve geçici morluklar azaltır.

Botulinum toksin tedavisi enjeksiyonları genellikle 15 dakikadan az sürer. Hastalar hemen normal hayatlarına devam edebilirler. Uygulama sonrası 2 saat kadar başın aşağıya sarkıtılmaması ve yüze masaj, makyaj yapılmaması önerilir.

Uygulama sıklığı ve miktarı hastanın yüz hatlarına ve kırışıklıklarının boyutuna bağlı olarak değişecektir.

Botulinum toksin uygulamaları 4-6 ayda bir tekrarlanır. Uygulama sayısı arttıkça araları uzayabilir ve daha düşük dozlarla aynı etkiler sağlanabilir.

Gülümsemek, kaşlarını çatmak, gözlerini kısmak ve hatta çiğnemek kırışıklıklara yol açabilir. Bu kırışıklıklar hastaları yorgun ve kızgın gösterebilirler. Kırışıklıkları gidermenin en hızlı ve en güvenli çözümlerinden biri botulinum toksin enjeksiyonudur. Botulinum toksini, sonuçlarını daha da iyileştirmek için kimyasal peeling, lazer tedavileri, dermal dolgu maddeleri veya mikrodermabrazyon gibi diğer kozmetik cilt prosedürleriyle birleştirilebilir. Bu terapi kombinasyonu, yeni çizgilerin ve kırışıklıkların oluşumunu önlemeye bile yardımcı olabilir.

İyi bir cerrah ile mükemmel sonuçlar elde etmek kaçınılmazdır.

Botulinum toksin uygulamaları hakkında detaylı bilgi için: Randevu için / 05421886988 numaralı telefon ya da www.drahmetaydin.com adresinden bize ulaşabilirsiniz. 





DERMAL DOLGU UYGULAMASI




Yaşlandıkça, yüzümüz doğal olarak deri altı yağ dokusunu kaybeder, gülümseme çizgileri ve kaz ayakları daha belirgin hale gelir. Doğal yaşlanma süreci dışında güneş maruziyeti, genetik, beslenme şekli ve yaşam tarzı cildimizi etkileyen faktörlerden bazılarıdır.

Dermal dolgu maddeleri, yüzde meydana gelen çizgileri azaltmaya ve yüzdeki hacim ve dolgunluğu geri kazanmaya yardımcı olur.

Enjekte edilebilir dermal dolgu maddeleri sıklıkla; dudaklarda dolgun görünüm kazanmak, alt göz kapağındaki koyu görünümün giderilmesi, kontur hatlarının belirginleştirilmesi, yüzdeki kırışıklıkların giderilmesi ve yara izlerinin tedavisi için uygulanır.

Dermal dolgu maddeleri, 18 yaşından büyük her hastaya uygulanabilir. Genelde orta ve ileri yaşta hastalar tarafından tercih edilen bir yöntem olmakla birlikte erken yaşlanma belirtileri olan kişilerde genç yaşlarda da uygulabilir.

Dermal dolgu maddeleri kimyasal yapı, kalıcılık süreleri ve değişen yumuşaklık dereceleri bakımından farklılık gösterir. Dermal dolgu maddelerinin kullanım alanı ve amacına göre uygun tür ve hacimde seçilmesi önemlidir. Örneğin dudaklarda daha yumuşak dolgu maddeleri kullanılırken elmacık kemiklerini için daha sert dolgular tercih edilebilir.

En sık kullanılan dermal dolgu maddeleri; Kalsiyum hidroksilapatit, Hiyalüronik asit, Polialkilimid, Polilaktik asit, Polimetil-metakrilat mikroküreler (PMMA) olarak sıralanabilir. Dolgu maddelerinin bir kısmı kalıcı, bir kısmı ise geçicidir.

Dermal dolgu uygulamaları muayenehane şartlarında gerçekleştirilir. İşlem 15-30 dakika sürmektedir. Yüzdeki stratejik noktalar dolgu için uygun enjeksiyon yerleri olarak işaretlenir. Uygulama alanı temizlenir ve cilde uyuşturucu kremler uygulanır. Dolgu uygulaması yapılacak alana göre gerekli durumlarda lokal anestezi uygulanabilir. Uygulama genel olarak ağrısızdır. Uygulama sonrasında soğuk kompresler ile ağrı ve geçici morluklar azaltılır.

Hastalar normal hayatlarına işlem sonrası hemen dönebilirler. Ancak ilk iki gün ağır fiziksel aktivite yapılmaması önerilir.

Dolguların türüne ve uygulama alanına göre kalıcılığı değişmekle birlikte genel olarak 9-12 ay sonra dolgu uygulamalarının tekrarlanması önerilir.

Dermal dolgu uygulamaları kısa sürede uygulanabilen ve etkili bir tedavi yöntemidir. İyi bir cerrah ile mükemmel sonuçlar elde etmek kaçınılmazdır.

Dermal dolgu uygulamaları uygulamaları hakkında detaylı bilgi için: Randevu için / 05421886988 numaralı telefon ya da www.drahmetaydin.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.